Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Καλοκαίρι αθλητισμού, καλοκαίρι ελπίδας!

Εν μέσω δύσκολων καιρών για τη χώρα μας, που ταλαιπωρείται από την οικονομική λαίλαπα η οποία έχει καταπνίξει τις μικρομεσαίες τάξεις σβήνοντάς τους την ελπίδα για το μέλλον, είναι σημαντικό να δώσουμε την δέουσα προσοχή σε εκδηλώσεις που απώτερο σκοπό έχουν την ψυχική ευεξία και εκτόνωση.

Ο αθλητισμός, είναι από τους βασικότερους παράγοντες που εκπέμπει αισιοδοξία και ελπίδα για το αύριο, και έχει τη δυνατότητα να ωθεί τους ανθρώπους σε μία ψυχοσωματική ισορροπία την οποία τείνουμε να χάσουμε στις μέρες μας.

 
Το καλοκαίρι αυτό, θα αρχίσει από την αθλητική του μεριά, με την διεξαγωγή της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής της Ευρώπης, το Euro 2012, στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας και θα συνεχιστεί με το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της υφηλίου: τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ένα καλοκαίρι, με πλούσιο αθλητικό μενού που κάνει τους απανταχού λάτρεις των σπορ να ανυπομονούν.

Αθλητικά γεγονότα που μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο, ακόμα και για τους πιο δύσπιστους ώστε να βρεθούν κοντά στα ιδεώδη του αθλητισμού, και να γίνουν μέρος τους. Γιατί, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας, ο αγνός αθλητισμός όπως μπορεί να τον βιώσει καθένας μέσα από τη δική του οπτική - και πιθανότατα ερασιτεχνική - γωνία παραμένει ένα δυνατό αντίσωμα στις διαρκείς ηθικές αλλοιώσεις της εποχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου