Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μέλος στο Ινστιτούτο Διεθνούς & Ελλ. Αθλητικού Δικαίου


Την τιμή να ανήκω στα μέλη του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ.) έχω από σήμερα (18/7), έπειτα από την πρόσκληση του ειδικού Γραμματέα, Χάρη Σταμέλου.  Το Ι.Δ.Ε.Α.Δ. ιδρύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2011 με τους εξής στόχους: Επιστημονική έρευνα αθλητικού δικαίου, διεθνούς και ελληνικού, διοργάνωση σεμιναρίων αθλητικού δικαίου, επιμόρφωση, έκδοση περιοδικού, διαιτητική επίλυση αθλητικών διαφορών, συνεργασία με φορείς του αθλητισμού.

Μακάρι λοιπόν κι εγώ από τη μεριά μου να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση και μέσω τις ανταλλαγής απόψεων να ενισχύσουμε όλοι το δίκαιο του Αθλητισμού. 

 Όπως αναφέρει αναλυτικά το καταστατικό του Ι.Δ.Ε.Α.Δ. ο σκοπός της δημιουργίας του είναι:

α) Η  επιστημονική, τεχνοκρατική και πολιτικοκοινωνική δραστηριοποίηση των μελών της για την παρέμβαση της εταιρίας στον χώρο του Αθλητισμού και την επιβολή σ ’αυτόν της έννοιας του δικαίου, της ηθικής και της αξιοκρατίας.
β) Η προαγωγή του μορφωτικού επιπέδου των αθλητικών στελεχών και παραγόντων σε θέματα δικαίου, διοίκησης και οικονομίας του αθλητισμού και η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας για τα θέματα αυτά από πλευράς αθλητικού δικαίου.

* Μέσα για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού είναι ιδίως:

α) Η διοργάνωση επιστημονικών και επιμορφωτικών συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων και η εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης αθλητών, διαιτητών, παραγόντων και λοιπών αθλητικών στελεχών.
β) Η συνεργασία με όλους τους αθλητικούς φορείς για την παροχή επιστημονικής και τεχνοκρατικής πληροφόρησης σε θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του αθλήματος και της αθλητικής τους δραστηριότητας.
γ) Η συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την θέσπιση του ορθού νομικού πλαισίου για τον αθλητισμό καθώς και με τους αντίστοιχους του εξωτερικού με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάρτιση μελετών συγκριτικού αθλητικού δικαίου.
δ) Η επιμόρφωση σε θέματα αθλητικού δικαίου νέων επιστημόνων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον αθλητικό χώρο και η συνδρομή των νομικών σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας για την εμπέδωση του αθλητικού δικαίου στο πρόγραμμα σπουδών τους.
ε) Η έκδοση νομικού περιοδικού αθλητικού δικαίου και άλλες έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις καθώς και η δημιουργία βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικής τράπεζας νομικών πληροφοριών αθλητικού δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου